Parketta Csiszolás Fixparkett® Garanciával. Bízza Ön is szakembereinkre parkettájának felújítását. Több mint 20 éves tapasztalat… ezalatt több 1000 igényesen felújított otthon

PARKETTA CSERE HELYETT FELÚJÍTÁS

“Kopott Parketta… kell-e cserélni?” Teszik fel sokan ezt a kérdést telefonon és az állapotfelméréskor, viszont egyáltalán nem kell aggódni.
Az esetek túlnyomó részében a parketta cseréje teljesen szükségtelen.
Ennek több oka is van :

  • A csaphornyos parketták vastagok, így a felületi kopásokat a parketta a  csiszolásával el lehet tüntetni, ezzel együtt elhasználódott réteget is eltávolítjuk.
  • A parketta bontása ( link ) könnyen megy, de legtöbbször nem éri meg, hiszen az új parketta ára a többszöröse is lehet a parketta felújításáénak.
  • Az idő előrehaladtával lehet, hogy a helyiség szín összeállítása is megváltozik és a korábbi parketta szín már nem illik a szoba összhangjába.

A parketta csiszolással, felújítással nem csak az állapotát javíthatjuk a parkettának, hanem teljesen új megjelenést adhatunk neki.

PARKETTA CSISZOLÁS

fixparkett-padlo-csiszolas

Parketta csiszolás Garanciával

KEZDJÜNK A CSISZOLÁSNAK

A parketta csiszolás nagyban hasonlít az átlagos munkákhoz, itt is kifejezetten fontos a megfelelő előkészület és a szükséges szerszámok valamint a környezeti feltételek megléte.
Mielőtt lelkesen nekivágnánk a parketta csiszolásának érdemes felkészíteni a munkaterületet. A fa parketta csiszolás sok finom forgáccsal jár, így a helyiségben lévő mozdítható terep tárgyakat érdemes máshova helyezni.
Javallott a szobát kiüríteni, hogy kényelmesen lehessen mozogni és később ne kelljen megszakítani a munkafolyamatot a bútorok pakolásával, illetve a munka végeztével ne kelljen hosszú órákat takarítással tölteni.

A megfelelő előkészületek elvégzése után kezdődhet is az “érdemi” munka. Az üres szobában immár teljes rálátás nyílik a parketta jelenlegi állapotára, az esetlegesen előfurdaló hézagokat a csiszolás előtt érdemes pótolni.

PARKETTA CSISZOLÁSRÓL

PARKETTA CSISZOLÁS

elenleg előttünk van az egybefüggő parkettázót tér, ideje nekilátni az alakításának.
Kezdetben durvább csiszoló papírt kell használni, általában ez a P20-P40 szokott lenni a helyzettől függően.
A csiszolást mindig átlósan kell kezdeni.

Ezt követően a parkett hézagok hatékony tömítéséhez használjunk finom csiszolóport amit egy speciális tömítő anyaggal kell összekeverni.
Ez a folyamat fontos része a látványos változásnak, hiszen ebben a munkafázisban alakítjuk ki a megfelelő felületet,
majd a parketta felületétől függően finomabb papírt használunk nagyjából P40-P50 -es felületi érdességűt.
A csiszoló papír kiválasztásánál vegyük figyelembe hogy szárazon csiszolunk ellenben az autó fényezésnél.
Parkettánk még érdes ezért egy még finomabb csiszoló papírt használva kell tovább javítani a felületét, ez lesz az utolsó csiszolós rész amihez P120 -as papír ajánlott a legtöbb esetben.

Parketta Tisztítás

A parketta felülete fel van készítve a lakkozásra, de előtte teljesen át kell tisztítani, pormentessé tenni.
Maga a tisztítás nem bonyolult dolog csupán össze kell porszívózni, viszont nem minden otthoni felhasználásra tervezett porszívó rajong
a finom porszerű anyagért ami a tisztításkor keresztül megy az eszközön.
Célszerű valamilyen nedves porszívóval végezni ezt a feladatot, illetve ha porzsákos vagy a nélküli a porszívó, érdemes a szívó csőre szerelhető ciklon szűrővel ellátni a készüléket.

Parketta Lakkozás

Eljutottunk az utolsó fázishoz amikor is a tiszta és már kijavított parkettánknak megadjuk a végső megjelenését.
Számos erre a célra ajánlott lakk elérhető kezdve a vizes bázisútól a több komponensű speciális lakkokig.

Sok éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk parketta csiszolásban is, ha úgy érzi inkább szakemberre bízná ezt a feladatot, ezáltal inkább megkímélné magát a felesleges fejfájástól… Készséggel
állunk rendelkezésére bármilyen parketta felújítási feladatról legyen is szó.

PARKETTA BONTÁS

A ház vagy lakás felújítása során leggyakrabban előforduló munkálatok egyike, a parketta bontás.

Amennyiben a csaphornyos parketta állapota és minősége engedi, érdemes megtartani,nagyon ritka,ha a parkettát meg kell szüntetni,de ha beázott vagy elszíneződött, egyéb külső behatás érte,ami rontott az esztétikai állapotán elkerülhetetlen a parketta felbontása.

Mint minden munkálatot ezt is lehet szakszerűen és hanyagul végezni!

A parketta bontási folyamata:

  • a szakember a munkaterület átvételekor megvizsgálja a parketta állapotát ( korhadás, szú és egyéb ) nem található benne.
  • szegélylécek levétele után a lerakás befejező oldalán (csukás) elkezdi felbontani a parkettát, úgy, hogy azt vissza is lehessen rakni.(törés,repedés nélkül)
  • soronként halad a bontással(nagyon fontos a visszarakás szempontjából)
  • a jobbos és balos parkettákat,valamint a haladási irányt betartva kell bontani,mivel ez a művelet a legfontosabb egy szakszerű bontásnál
  • minden darab parkettát úgy bont fel, hogy az visszarakható maradjon
  • soronként külön kötegelve vagy felcsúsztatva végezzük ( az már csak külön odafigyelés, hogy számozva a visszarakás miatt).
  • ha kell megtisztítjuk,hogy visszarakáskor illeszkedjenek az elemek

Fixparkett® Szabadalom

fixparkett-video

Vélemények Rólunk

Tökéletes végeredmény

★★★★★
5 5 1
A közelmúltban vásároltunk egy budapesti lakást, ahol sajnos elég rosz állapotban volt a parketta. Szerencsére sikerült olyan szakembert találnom,aki az elvárásaimnak megfelelően felújította a parkettát.

Parketta cseréje helyett válassza a felújítást. Csiszolás és lakkozás garanciával